Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (torrjäst för söta degar)
1½ - 2 msk socker
1½ - 2 tsk salt
12 - 13 dl mjölmix
vallmofrö
Gräddning:
250 grader
Du gör:
Blanda alla dom torra ingredienserna.
Smält smöret och häll i mjölken.
Låt det bli ca. 40 grader.
Arbeta ihop degen.
Den ska vara lite lös och kletig.
Låt jäsa i 30 min.
Ta mjöl på händerna och på bordet och knåda degen smidig.
Rulla degen till en lång korv och dela den i 12 lika delar.
Tekakor:
Gör bullar och platta till dom med handen.
Gör bullar och platta till dom med handen.
Lägg dom på en plåt och nagga dom.
Frallor:
Forma dom som du vill.
Forma dom som du vill.
Täck med plastfolie och jäsa 30 min.
Pensla med smält smör och strö över vallmofrö.
Grädda ca. 10 min.
Ps: tekakorna är mina favoriter!
MARTINE!
Hoppas de är lika goda som de ser ut ;)
SvaraRaderaSka baka dem på fredag.
Tack för en mycket trevlig blogg med goda recept.
Återkommer med säkerhet /Mona