GLUTENFRIA FRALLOR OCH TEKAKOR



Ingredienser:

50 g smör 
5 dl mjölk
50 g jäst (torrjäst för söta degar)
1½ - 2 msk socker
1½ - 2 tsk salt
12 - 13 dl  mjölmix
vallmofrö

Gräddning:
250 grader


Du gör:

Blanda alla dom torra ingredienserna.
Smält smöret och häll i mjölken.
Låt det bli ca. 40 grader.
Arbeta ihop degen.
Den ska vara lite lös och kletig.
Låt jäsa i 30 min.
Ta mjöl på händerna och på bordet och knåda degen smidig.
Rulla degen till en lång korv och dela den i 12 lika delar.

Tekakor:
 Gör bullar och platta till dom med handen.
Lägg dom på en plåt och nagga dom.
Frallor
Forma dom som du vill.
Täck med plastfolie och jäsa 30 min.
Pensla med smält smör och strö över vallmofrö.
Grädda ca. 10 min.

Ps: tekakorna är mina favoriter!


MARTINE!

Kommentarer

  1. Hoppas de är lika goda som de ser ut ;)
    Ska baka dem på fredag.
    Tack för en mycket trevlig blogg med goda recept.
    Återkommer med säkerhet /Mona

    SvaraRadera

Skicka en kommentar