Ingredienser:
270 g smör
6 dl mjölk
1-2 msk vitsirap
50 g torrjäst för söta degar
2 dl fruktsocker
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 tsk kardemumma
1 ägg
1 paket Semper fin mix
Smör kanel och socker.
Vaniljkräm.
Vaniljkräm.
Florsocker och vatten.
Du gör:
Smält smöret och värma tillsammans med mjölk och sirap till 40 grader.
Blanda jäst, fruktsocker, fiberhusk, bakpulver och kardemumma
i en bunke.
Häll över den varma mjölken och rör ihop med ägget.
Låt vila i 10 min.
Rör i fin mix tills du får en fin deg ( jag fick öppna 1 paket till.)
Låt jäsa under plast till dubbel storlek( 35- 50 min.)
Kavla ut hälften av degen till en stor rektangel.
Tips:
det går lättare om du lägger bakplåtspapper under och över degen.
Bred ut mjukt smör och strö på kanel och socker.
Rulla ihop från ena långsidan.
Dela "korven" i 5 cm långa bitar.
Ställ dom ganska tätt i en rund form.
Gör gropar i bullarna och fyll med vaniljkräm. Jag använde Ekströms Marsán snabb vaniljsås och följde receptet på vaniljkräm på paketet.
Gör gropar i bullarna och fyll med vaniljkräm. Jag använde Ekströms Marsán snabb vaniljsås och följde receptet på vaniljkräm på paketet.
Låt jäsa 30 min.
Grädda 25 min v/200 grader.
När den är ljummen slingrar du glasyr gjord av florsocker och vatten över.
NJUT!! |
En annan gång kommer jag visa vad jag gjorde med andra delen av degen.
BULLARNA VAR SUPER GODA!!!!!!! KRAM MARRE!
SvaraRadera