Norska glutenfria sommarbullar


 Ingredienser:

270 g smör
6 dl mjölk
1-2 msk vitsirap
50 g torrjäst för söta degar
2 dl fruktsocker
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 tsk kardemumma
1 ägg
1 paket Semper fin mix

Smör kanel och socker.

Vaniljkräm.

Florsocker och vatten.




 Du gör:

Smält smöret och värma tillsammans med mjölk och sirap till 40 grader.
Blanda jäst, fruktsocker, fiberhusk, bakpulver och kardemumma
i en bunke.
Häll över den varma mjölken och rör ihop med ägget.
Låt vila i 10 min.
Rör i fin mix tills du får en fin deg ( jag fick öppna 1 paket till.)
Låt jäsa under plast till dubbel storlek( 35- 50 min.)


Kavla ut hälften av degen  till en stor rektangel. 
Tips: 
det går lättare om du lägger bakplåtspapper under och över degen.
Bred ut mjukt smör och strö på kanel och socker.
Rulla ihop från ena långsidan.
Dela "korven" i 5 cm långa bitar.
Ställ dom ganska tätt i en rund form.
Gör gropar i bullarna och fyll med vaniljkräm. Jag använde Ekströms Marsán snabb vaniljsås och följde  receptet på vaniljkräm på paketet.
Låt jäsa 30 min.
Grädda 25 min v/200 grader.
När den är ljummen slingrar du glasyr gjord av florsocker och vatten över.



NJUT!!




En annan gång kommer jag visa vad jag gjorde med andra delen av degen.
















Kommentarer

Skicka en kommentar