Ingredienser till ljus sockerkaka:
9 dl glutenfritt mjöl
6 dl socker
6 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
100 g rumstempererat mjölkfritt margarin
4,5 dl vatten
Du gör:
Vispa alla ingredienserna till en jämn smet.
Ingredienser till brun sockerkaka:
4,5 dl glutenfritt mjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g rumstempererat mjölkfritt margarin
2,5 dl vatten
6 mak kakao
Du gör:
Vispa alla ingredienserna till en jämn smet.
Nu häller du hälften av den ljusa smeten i en form.
Häll den bruna smeten över och avsluta med resten av den ljusa smeten.
Dra en gaffel genom formen.
Grädda i ugn 200 grader i 45 min.
När den kommer ut från ugnen häller du lite 7up på den.
(det är för att den inte ska bli torr)
Ingredienser till glasyren:
florsocker
citronsaft
vatten
karamellfärg
Du gör:
Ta lite vatten i ett dl:mått.
Häll sedan i lite citronsaft.
Ta lite karamellfärg i.
Ta mycket florsocker i en mugg.
Häll sedan i lite av vätskan i taget.
Rör tills du får en perfekt glasyr.
Bred över kakan när den har kallnat.
Jag delade upp denna smeten i 4 delar.
Det räckte till 4 engångs brödformar.
3 av dom tog jag med till skolan.
Vi hade mysdag med film och godis.
KAKORNA BLEV EN JÄTTE SUCCESS!!
Den 4 kakan åt jag och mina syskon upp när vi kom hem från skolan.
VILKEN HÄRLIG DAG!
MARTINE!
Hej Martine jag håller med verkligen!!!!!!!!!!
SvaraRadera