GLUTENFRIA HAMBURGERBRÖD

Hej, hej!

För några dagar sedan gjorde vi hamburgare. Glömde ta en bild, men här kommer receptet på dom goda luftiga glutenfria hamburgerbröden:

Ingredienser:

3 dl ljummet vatten
25g jäst
1 ts honung
4 msk olja
1,5 ts bakpulver
1 ts salt
1,5 ts fiberhusk
1 ägg
2 dl jyttemel orginal
2 dl semper finmix


ägg
sesamfrö


Blanda jästen i vattnet och tillsätt honung,olja och fiberhusk. Låt detta vila ca. 10min.
Blanda sedan i jyttemel, ägg, bakpulver och salt. Arbeta ihop degen med maskin i 10 min. och tillsätt semper finmix lite i taget. VIKTIGT: Degen ska vara klibbig!
Låt jäsa 30.min.
Mjöla händerna och forma försiktigt fina bröd. Försök att inte klämma ut för mycket luft ur degen.
Lägg dom på plåt och ställ ugnen på 220 grader.
Täck bröden med en handduk.
Efter ca.20min kan du pensla dom med ägg och strö sesamfrö över.
Grädda i 10 min.

Hamburgarna gjorde vi av köttfärs, ägg, salt, chili och örter. Vi fyllde dom med philadelphiaost.
Jätte gott!!


MARTINE!


Kommentarer