ingredienser:
1 dl varm kaffe
1 dl kakao
2,25 dl mjöl
2,25 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
lite salt
1 dl mjölk ( om du vill göra receptet mjölkfritt kan du använda rismjölk t.ex)
4 msk olja
1 ägg
1 tsk vaniljsocker eller
vanilj extrakt om du har det.
florsocker (frivilligt)
Du gör:
Sätt ugnen på 220 grader.
Börja med att ta en liten skål och blanda den varma kaffen med kakaon.
Ta en ny bunke och rör ihop de torra ingredienserna.
(Blanda inte i vaniljen!)
Ta en ny bunke och blanda ihop de flytande ingredienserna.
(+ vaniljen om den är i pulver.)
Nu, häll i halva av den flytande mixen i mjölmixen medans du vispar på medelhög hastighet.
Vispa i 2-3 minuter tills smeten blir fluffig.
Nu häller du i choklad mixen och den flytande mixen i smeten och vispar i 30 sekunder.
Som du märker så är smeten väldigt rinnande.
Detta är meningen.
Häll upp i muffinsformar och sätt in i ugnen 13-15 minuter.
Titta alltid till dem innan och sätt i en sticka för att kolla om de är klara.
För dekoration kan du ta lite florsocker på dem.
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar