Jag ska visa hur man kan baka dessa chokladsnittarna som man alltid ser på fikabordet men aldrig är glutenfria. De är jättegoda och min lillasyster säger att det är favoriten. De är jättelätta att göra och du kan göra degen på några minuter.
ingredienser:
150g smör
3,75 dl mjöl
1,5 dl socker
3 msk kakao
1 msk sirap
1.5 tsk vanilj
1,5 tsk bakpulver
1-2 msk vatten
Du gör:
Sätt ugnen på 180grader
För att göra det lättare att blanda ihop ingredienserna ska man ha rumstempererat smör.
Men om du inte har tid att vänta kan du sätta smöret i mikron i några sekunder tills det bli lättare att arbeta med.
Sedan häller du alla ingredienserna i en skål och knådar ihop.
Det är nu du märker hur mycket vatten du ska ha i.
Det är nu du märker hur mycket vatten du ska ha i.
Degen ska inte vara hård men man ska kunna forma den till korvar.
Sedan delar du upp degen i 2 och gör två långa korvar på en bakplåt.
Du kan trycka ner korven lite men den kommer att smälta ut i ugnen.
När ugnen är varm kan du sätta in plåten i 15 minuter.
Alla ugnar är annorlunda så om den ser lite för mjuk ut kan du låta den sitta ett tag till.
Sedan tar du ut kakorna och låter dem svalna en liten stund.
Nu kan du ta ett pizzahjul och skära ut kakorna till snittkakor.
Du kan egentligen forma dem lite som du vill men låt dem sedan ligga kvar tills de blir helt svala.
När de är svala och har blivit hårdare kan du ta av dem från plåten och servera.
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar