Nu är jag tillbaka från min lilla resa till London och då blir det nya inlägg på bloggen.
I detta blogginlägget så lagar jag en Vegetarisk Chana Masala.
Den blev väldigt god och som vanligt så tog jag lite av vad jag hade i kylen.
Hoppas att ni gillar inlägget och om ni gör det kan ni skriva till mig på
instagram: @glutenfriabarnbloggen
Om det är så att du inte har de exakta ingredienserna så kan du försöka med saker du har hemma.
Du kan ta gul lök om du inte har vanlig och du kan använda chiliflakes eller chilikrydda om du inte har färsk chili.
Försök att arbeta med vad du har hemma.
ingredienser:
Ris
Olja att steka i
2 stk små röda lökar
2 klyftor vitlök
1 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk finhackad ingefära
gurkmeja om du har
2 chilis
1 burk krossade tomater
kikärtor
Vatten
smaksättning:
1 tsk Garam Masala
salt
citron
Du gör:
Du börjar med att hacka upp löken och sedan steker du det i olja.
När det steker kan du hacka upp vitlöken, chilin, ingefäran.
När löken har blivit lite genomskinlig och mjuk kan du kasta i vitlöken och steka en stund till.
Sedan häller du i den malda koriandern, spiskummin och gurkmejan om du har.
Rör nu in de krossade tomaterna, chilin och ingefäran och låt det koka en stund.
Skölj nu av kikärtorna och häll dem i grytan tillsammans med vatten.
Du väljer själv vilken konsistens du vill ha.
Låt den sitta under lock på låg värme när du kokar riset.
När riset är färdigt kan du smaksätta grytan med citron, salt och Garam Masala tills
den blir precis som du vill ha den.
SERVERA
instagram:
@glutenfriabarnbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar