Jag ska visa hur man kan göra den enklaste risotton.
Den är lite mer vardaglig och som vanligt kan man tömma kylskåpet med den.
Du kan få ta i lite vad som helst som du har i kylskåpet.
Vi brukar ha detta ganska ofta som en vanlig veckomåltid.
I detta receptet har jag inga mått eftersom du kan ta så mycket du vill ha i.
Du anpassar hur mycket buljong du tar genom att se hur mycket vatten du tar.
Du ska ta så mycket vatten som det står på rispaketet att du behöver.
Hoppas ni vågar testa den nån gång;)
ingredienser:
risottoris
grönsaksbuljong tärningar
purjolök
svamp (champinjoner)
olja att steka i
ost med mycket smak t.ex. getost
valfritt om du har hemma
morot
lök
spenat (fryst eller vanlig)
rostade pinjenötter (att ha på toppen)
Du gör:
Du måste ha en vattenkokare för att göra detta lättare men annars kan du bara koka vatten på spisen.
Du börjar med att hacka upp alla grönsaker du ska ha i och sätta på vattenkokaren.
Jag brukar koka mer vatten än vad jag behöver eftersom man kan behöva det senare
Nu börjar du med att fräsa alla grönsakerna i en panna med höga kanter.
Efter ett tag häller du i riset och steker det tills det blir genomskinligt.
Nu lägger du till buljongtärningarna och "hackar" dem lite i pannan.
Häll över det kokande vattnet lite i taget över riset medans du rör om.
När du ser att vattnet nästan är borta kan du hälla i lite mer vatten igen.
Detta gör du om och om igen tills du får den konsistensen du vill ha, riset måste bli mjukt.
Om du har i spenat så väntar du till slutet för att röra i det.
Sedan tar du av risotton från pannan och rör i precis så mycket ost du vill ha.
instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar