Glutenfria havre kakor / cookies

Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfria havrekakor eller havbrecookies på ett galler
Glutenfria havre kakor / cookies

Jag vet att jag har gjort havrekex på bloggen men detta receptet är annorlunda och utan en färdigmix.
Dem är spröda och goda!
Dessa kexen är sååå goda så jag tycker verkligen att ni ska testa dem.


Vilket mjöl ska jag använda?
Jag använde finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Men det er ganska lite mjöl i receptet eftersom största delen är havregryn, så jag tror det flesta ljusa mjöler funkar bra. 

Vilken elvisp använder jag? 
Här är länken:


ingredienser:

170 g smör
1 dl socker
2,5 dl brunt socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl glutenfritt mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
7 dl havregryn
mörk choklad (valfritt)

Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader.
Du börjar med att vispa ihop smör och socker tills det blir ganska fluffigt.
Sedan kläcker du äggen och tar i vaniljen och vispar igen.
Nu häller du i mjölet bikarbonaten och bakpulvret och rör ihop.
Häll i havregrynen och blanda ihop, om du har choklad kan du lägga i det också.
När ugnen är varm kan du rulla 1 msk stora bollar av kakdegen.
Lägg dem på plåten, de kommer att smälta i ugnen.
Sätt dem i ugnen i ca. 10-12 minuter.
Ta ut dem och låt dem svalna.

MARTINE

glutenfria havrekakor / cookies





Kommentarer