inlägget innehåller annonslänkar
Nu ska jag visa hur man gör jättegoda glutenfria polarbröd.
Jag valde att göra dem ganska tunna så att man inte behöver dela dem och då fick jag 10 st.
Jag har gjort ett annat inlägg med polarbröd förut men denna gången har jag ingen färdigmix.
Dessa kan du frysa in eller lägga i en påse och värma i mikron när du vill äta.
(du kan också äta dem kalla om du vill;)
Vil du ha oppskriften på norsk?
Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
35 g rumsvarmt smör
2,5 msk honung
1 tsk salt
6 dl glutenfritt mjöl
Du gör:
Börja med att smula jästen i en bunke.
Värm sedan upp mjölken och honungen till 37-40grader.
Häll mjölken över jästen och rör om.
Tillsätt nu det rumstempererade smöret, salt och blanda.
Det kommer att vara lite klumpigt med smöret.
Börja att blanda i lite mjöl i taget tills allt mjölet är i.
Det kommer att se lite kladdigt ut men om du låter den sitta i 5-10 minuter kan du börja att arbeta med den.
Kavla ut degen tills den är ganska tunn.
Ta fram en stor tekopp eller en skål och tryck ner i degen så att du får cirklar.
Ta bort resten av degen och gör på nytt helt tills det inte går mer.
Nagga cirklarna och låt dem jäsa i ca. 30 minuter.
Sätt på ugnen någon gång under denna tiden på 250 grader.
Sätt in bröden i ugnen i 7-10 minuter tills de blir lite gyllenbruna på toppen.
Detta varierar lite, om du har tjockare bröd kanske du måste ha i dem längre eller om du har tunnare kan de vara färdiga efter 5 minuter.
Ta ut dem och lägg dem på ett galler.
Ha en blöt handduk redo så att du kan lägga den över de varma bröden!!!
Fäärdig:))
Produkter jag använder i receptet:
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar