GLUTENFRITT MANDELSMÖR



Nu ska jag göra ett blogginlägg om hur man gör mandelsmör.
Jag älskar mandelsmör själv och det är ganska lätt att göra och därför väljer jag att göra det hemma.
Om du vill ha ett sötare mandelsmör måste du blanda i florsocker men annars är det bara i mandlar.
(Jag gillar att bara ha mandlar utan socker)



ingredienser:

mandlar

valfritt
florsocker


Du gör:

Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg mandlarna på en plåt och sprid ut dem lite.
När ugnen är färdig kan du sätta in mandlarna i ugnen.
Du kan sätta en timer på 8 minuter men du känner att de är klara när det börjar lukta rostade mandlar.
Du kan se att de flesta har börjat att spricka lite.
Sedan tar du ut dem ur ugnen och låter dem svalna en stund.
För att göra mandelsmör behöver du en food processor.
Lägg mandlarna i processorn och mixa helt tills det blir rinnande.
Här kan du själv välja hur mjukt du vill att mandelsmöret ska vara.
Om du vill ha lite crunch i det kan du ta ut några smulor från början och sedan lägga i till i slutet.



instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE






Kommentarer