GLUTENFRI VEGETARISK MUTTER PANEER- INDISK GRYTA


Denna veckan ska jag visa hur man gör en ganska enkel version av den Indiska grytan Mutter Paneer.
Den är väldigt god men det är ett grundrecept så du kan tillägga vad du vill.
Använd de kryddorna du gillar bäst.


ingredienser:
Ris för tillbehör

1 lök
1 msk riven ingefära
300 g tofu
4 dl frysta ärtor
olja
3 dl krossade tomater
3 vitlöksklyftor
Vatten
Om du vill kan du ha i lite grädde för att göra grytan mer krämig.

Kryddor
1 tsk spiskummin
1,5 tsk Garam Masala
1,5 tsk chilipulver
1 tsk socker
Om du vill ha mer smak kan du ta i mer krydda.


Du gör:

Börja med att hacka löken och vitlöksklyftorna.
Stek sedan detta tillsammans med ingefäran i olja tills löken blir genomskinlig och mjuk.
Tillsätt alla kryddorna och rör om.
Om du vill ha i grädde kan du hälla i 0,5-1 dl här.
Häll i de hackade tomaterna och låt det koka i ca.8 minuter minuter.
Häll över de frysta ärtorna och vattnet och höj värmen tills det börjar att puttra igen och koka i 10 minuter.
(koka riset)
Häll i så mycket vatten som du vill, du bestämmer själv vilken konsistens du vill ha.
Om du har i mycket vatten kan du behöva ha  lite mer kryddor.
Smaka av grytan och krydda med salt.
Skär upp tofun i tärningar och häll i dem 5 minuter innan du ska servera.
Man vill inte att de ska koka för länge och bli gummi.
FÄRDIG


instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE



Kommentarer