Inlägget innehåller annonslänkar
Nu ska jag visa det bästa receptet för glutenfria choklad cupcakes eller vad som helst matchat med choklad frosting. Jag älskar dessa cupcakes och de passar för vilket tillfälle som helst eftersom det är choklad. Detta receptet kan du använda till lite vad som helst. Du kan hälla dem i cupcakes formar eller så kan du hälla den i en långpanna eller en brödform så som jag gjorde.
ingredienser:
cupcakes:
5,5 dl mjöl
4 dl socker
1,5 dl kakao
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 bakpulver
2 ägg och en äggvita
2 dl mjölk
1 dl olja
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kokande vatten
choklad frosting:
500 g florsocker
200g smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe
1,5 msk kakao
choklad ganache
vispgrädde
mörk choklad
Du gör:
cupcakes:
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll i alla de torra ingredienserna i en skål och blanda.
Kläck i äggen och häll i äggvitan, mjölken, vaniljen och oljan och blanda igen.
Häll sakta i det kokade vattnet medans du rör.
Smeten kommer at vara väldigt lös!
Dumpa den i valfri form och grädda 20-25 minuter.
Om det är en kaka eller större cupcakes kan det ta längre tid.
frosting:
Vispa smöret fluffigt i 3-5 minuter.
Häll i sockret och vaniljsockret och vispa ihop.
Lägg i kakaon och vispa igen.
Vispa nu i lite kaffe i taget.
Om du tycker frostingen blir alldeles för lös behöver du inte hälla i kaffet och om du tycker den är för tjock kan du hälla i mer.
Det beror på vilken klimat du är i och vilken temperatur smöret är på.
choklad ganache:
Värm upp vispgrädden tills den nästan kokar.
Ta av grädden från värmen och häll i chokladen.
Mixa tills det blir blandat
Gör små hål i cupcakes och häll i ganachen.
Sedan spritsar du ut chokladfrostingen ovanför.
Häll nu ganachen över för att täcka alla dina misstag och servera.
Produkter jag använder i receptet:
instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar