Nu ska jag visa hur man gör denna jättegoda blondien. Denna har mandelsmör i sig men om du gillar ett annat nötsmör bättre kan du använda det. Denna blondien är för en form som är 18x18cm. Du kan självklart använda en annan panna men då måste du anpassa tiden för hur länge den ska sitta i ugnen.
.
ingredienser:
140 g smör
3,5 dl brunt socker
2 ägg
1 dl mandelsmör (t.ex mandelsmör)
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl mjöl
2 dl chokladknappar eller hackad choklad
0,5 tsk salt
Du gör:
Börja med att sätta ugnen på 160 grader.
Smält smöret och blanda sedan ihop alla torra ingredienser i en skål.
I en större skål, vispa ihop sockret med äggen och det smälta smöret.
När det är bra blandat kan du hälla i mandelsmöret.
Nu kan du gradvis hälla över de torra ingredienserna och blanda ihop.
Till sist kan du hälla i chokladen och blanda.
Häll smeten i en form och sätt in i ugnen för 40 minuter.
Ju längre den sitter inne ju mer kakig blir den istället för seg.
FÄRDIG
instagram: @glutenfriabarnbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar