GLUTENFRI CHOKLAD LAVA CAKE



Nu ska jag visa hur man gör en enkel men lyxig choklad dessert.
I detta receptet gör man bara 2 små lava cakes lika stora som på bilden.
Så det är lätt att göra om man bara är 2 och vill ha något gott.

I detta receptet kommer du att behöva små formar som du kan ha i ugnen.
Om du inte har detta kan du använda dig av muffins aluminium formar.

Du kan använda en vanlig visp för hand i detta receptet utan någon maskin



Alla ugnar är annorlunda så du kan behöva ändra på tiden om du förstår att den behöver mer eller mindre tid i ugnen.

ingredienser:

50 g smör
50 g mörk glutenfri choklad
2,5 msk socker
1 ägg
1 msk glutenfritt mjöl

kakao för att man ska kunna få ut den lätt

Du gör:

Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
Smält ihop smöret, chokladen och sockret.
När det är smält ihop kan du lägga det till sidan och låta det svalna lite.
Under tiden kan du ta smör och smöra in formarna och hälla kakao i formarna så att det täcker alla sidorna.
Detta kommer att göra att man lätt kan välta ut kakan.
Nu kläcker du i ägget i chokladen och mixar tills det är bra blandat.
Häll över mjölet och rör ihop.
Häll smeten i formarna och sätt in i den varma ugnen i ca. 9 minuter.
Ta ut och vänta bara 1 minut innan du tar en kniv och försiktigt drar den runt kanten.
Lägg så en tallrik över formen och vänd kakan upp och ner.
(Du kan också servera den i formen om du vill;)

FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

 MARTINE


Kommentarer