kladdkaka |
Nu ska jag visa hur man bakar denna goda kladdkakan.
Jag har ett recept från några år sedan men jag tänkte att jag kunde uppdatera det lite.
Det som är bra med kladdkaka är att man kan välja hur kladdig man vill ha den.
Du väljer hur länge du vill ha den i ugnen och om du äter den direkt blir den väldigt kladdig.
På bilden har den varit inne i kylskåpet i några timmar och då är det lättare att servera.
ingredienser:
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl glutenfritt mjöl (jag använda finax röda)
0,75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
nypa salt
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och ta av från värmen.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Kläck sedan i äggen och rör ihop.
Häll sedan långsamt ner det smälta smöret och blanda tills det blir en slät smet.
Smör en ca.22cm form och häll i smeten.
Grädda i ugnen ca. 17minuter.
(eller 20 minuter om du inte vill ha den så kladdig i mitten)
Ta ut formen från ugnen och låt den svalna och sätt sedan i kylskåpet tills ni ska äta.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
MARTINE
kladdkaka |
Kommentarer
Skicka en kommentar