GLUTENFRI PRINSESSTÅRTA

Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfri prinsesstårta
Glutenfri prinsesstårta

Denna veckan ska jag visa hur man gör denna glutenfria prinsesstårtan.
Nu kanske inte denna ser ut som en vanlig prinsesstårta som är grön med en rosa ros men den har exakt samma smaker.
Detta är ett jättebra grundrecept på tårtbotten och sedan kan du egentligen byta ut smakerna hur du vill.
Du kan ha chokladmousse för exempel!!

Jag använde en springform med 20 cm diameter.
Jag vet inte exakt vart jag har köpt min men jag länkar till en likadan form.
Produkter jag använder:


ingredienser:

tårtbotten

4 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl potatismjöl
1 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver

annat
Sylt
vispgrädde
marsàn eller vaniljsås
marsipan


Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggen och sockret i ca. 5 minuter tills det är fluffigt.
Häll över mjölen och bakpulvret och vispa tills det inte är några klumpar, inte för länge.
Häll i 2 kakformar som är 18cm och baka i ugnen i ca.20 minuter.
Ta ut och låt vila en stund.
Dem kommer ha ett litet krispigt lager på tippen men det skär du bara bort.
Vispa grädden och förbered vaniljsåsen som det står på paketet.
Kavla ut marsipanen så att den är stor nog för att täcka hela kakan.
Skär tårtbottnen i så många lager du vill och sedan kan du börja montera!
Du får välja själv hur du vill ha det men jag valde att ha 
tårtbotten-vaniljsås-tårtbotten-sylt-tårtbotten-grädde-marsipan.
Något du ska göra är att täcka hela tårtan i grädde innan du tar på marsipanen, då kan du också forma den rund om du vill.
FÄRDIG


Kommentarer