GLUTENFRIA JORDNÖTSSMÖR COOKIES MED CHOKLAD


Nu ska jag visa hur man gör jordnötssmör cookies med choklad.
Jag gör dem ganska små så de ser mer söta ut med u kan göra stora om du vill.
De är så goda och konsistensen är perfekt!
I detta receptet valde jag faktiskt att göra hemmalagat jordnötssmör eftersom det man köper i affären är så sött.
Men om du vill kan du bara byta ut hemmalagat till köpt.
Chokladen är också helt upp till dig. Jag valde att använde flera olika choklader och jag tyckte att alla blev goda. 


ingredienser:

1 dl socker
1 dl brunt socker
115 g smör
100 gram jordnötter (om du gör eget jordnötssmör) 
eller 100 gram jordnötssmör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
choklad

Du gör:

Först ska du göra jordnötssmöret
Häll alla jordnötterna i en mixer/matberedare och mixa tills det blir en lösare konsistens.
Detta kan ta ett tag.

Blanda ihop det rumsvarma smöret med sockren.
När detta är bra blandat kan du tillsätta ägget, vaniljen och jordnötssmöret.
Efter det också är bra blandat kan du hälla i mjölet och bikarbonaten.
Blanda tills det inte är några klumpar kvar.
Sätt på plastfolie och sätt i kylen i 30-60 minuter. (Om jag är otålig lägger jag den i frysen i 10 minuter, men det blir inte helt lika bra)
När du sätter in dem i kylen kan du sätta på ugnen på 180 grader.
Ta ut kakdegen och rulla små bollar och lägg på en plåt.
Grädda i 8-10 minuter.
 (om du vill ha en hårdare/krispigare kaka kan du låta den sitta lite längre)
Ta ut och tryck ned valfri choklad.
FÄRDIG


instagram: @glutenfriabakbloggen
MARTINE


Kommentarer