GLUTENFRIA MINI SEMLOR


Nu ska jag visa hur man gör dessa glutenfria mini semlorna.
Jag föredrar faktiskt att äta mini eftersom det blir inte lika kladdigt.

I detta receptet kommer du behöva en muffinsform!
Detta gör att man kan ha smeten blötare så att semlan inte blir torr.

ingredienser:

130 g smör
3 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl socker
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 ägg
300 g glutenfritt mjöl

fyllning
vispgrädde
150 g mandelmassa
1 dl mjölk
florsocker

Du gör:

Börja med att smälta smöret.
Samtidigt kan du smula jästen i en bunke och hälla i socker, fiberhusk, bakpulver och kardemumma.
Tillsätt mjölk i smöret när det är smält och värm till 37 grader.
Häll den varma mjölken över jästblandningen och blanda i ägget.
Låt vila i 10 minuter.
Ta fram muffinsformen och smörj in den (eller ta i muffinsformar)
När den har vilat färdigt kan du hälla i mjölet och blanda ihop.
Plasta in bunken och låt jäsa i ca. 30 minuter.
När degen har jäst färdigt kan du sätta på ugnen på 180 grader.
Blanda i degen en gång till och gör sedan små bollar med händerna och sätt i muffinsformen.
Låt jäsa i 20 minuter till under handduk.
Grädda i ugnen för 15-18 minuter.

Fyllning
Blanda mandelmassan och mjölken så gott det går.
Vispa sedan vispgrädden.

När mini bullarna har svalnat kan du skära upp dem och gröpa ut bottnen.
Häll i mandelmassan och klicka lite grädde uppepå.
Sätt sedan på toppen och pudra med florsocker.
FÄRDIG

instagram:@glutenfriabakbloggen
MARTINE



Kommentarer