Nu ska jag visa hur jag gör mitt favoritbröd.
Det är farmors recept som jag har gjort glutenfritt och det är så gott.
Du kan göra brödet i en form eller så kan du ta i lite mer mjöl och göra rundstycken
ingredienser:
5 dl vatten
5 msk olja
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
2 dl glutenfri havre
1 msk socker
1 tsk bakpulver
ca. 8 dl mjöl
25 g färsk jäst
Du gör:
Smula jästen i en skål och häll över sockret.
Värm vattnet och oljan så att det blir 37 grader.
Häll nu över vattnet över jästen och låt sitta i 5 minuter.
Nu kan du tillsätta havren, fröna och saltet och blanda.
Till sist kan du ta i 7 dl mjöl och bakpulvret.
Det kommer vara ganska kladdigt.
Låt jäsa under plast i 30 minuter.
Ta i 1 dl mjöl till och blanda, häll i en brödform.
Lägg en handduk över och låt jäsa i 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt in i ugnen och låt gräddas i 20-25 minuter.
FÄRDIG
instagram: @glutenfriabakbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar