Nu ska jag visa hur man gör denna fantastiska glutenfria chokladmoussen.
Om du är rädd för att få en sjukdom från råa ägg kan du döda alla bakterierna genom ett enkelt steg
Du kan koka äggen i 60graders varmt vatten i 3 minuter.
Då dödar du alla bakterier men ägget är fortfarande "rått".
ingredienser:
3 ägg
140 g mörk choklad
200 ml vispgrädde
3 msk socker
Du gör:
Smält chokladen och sätt den till sidan.
Separera sedan äggulan från äggvitan och häll äggulan i chokladen och blanda.
Vispa äggvitan i ca. 5 minuter samtidigt som du häller i lite socker i taget.
Ta fram en till skål och vispa grädden tills den är nästan färdigvispad.
Häll sedan chokladen i grädden och vänd ihop försiktigt.
Till sist kan du vända i äggvitan men blanda inte för länge.
Häll i moussen i fina glas och sätt i kylskåpet i minst 4 timmar.
Du kan också sätta dem i kylskåpet över natten.
FÄRDIG
instagram: @glutenfriabakbloggen
MARTINE
Kommentarer
Skicka en kommentar