glutenfria ballerina kakor |
Nu ska jag visa hur man gör dessa jättegoda klassiska svenska kakorna men glutenfria.
Personligen älskar jag dem och dem är lätta att ta med sig och bjuda på.
Perfekt storlek och så söta att ta bilder med.
Om du vill kan man också göra degen en dag innan och sedan ha i kylskåpet över natten och göra färdigt dagen efter om man har bråttom.
ingredienser:
kakor
200 g smör
5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 äggvita
0,75 dl socker
1,5 msk kakao
chokladfyllning
200 g mörk choklad
160 g smör
100 g florsocker
Du gör:
Häll alla ingredienserna för kakorna i en bunke förutom kakaon och knåda med händerna.
Knåda tills du kan göra degen till en boll.
Dela upp i 2 delar och knåda in kakaon i ena delen.
Plasta sedan in båda degarna och sätt i kylskåpet i minst 30 min.
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll mjöl på bordet och ta sedan ut den ljusa degen .
Rulla ut degen och skär ut runda cirklar (med t.ex. champagneglas) med en liten cirkel i mitten (t.ex med ett spritshuvud)
Grädda sedan i ugnen i 10 minuter och låt svalna på ett galler.
Gör samma sak med den mörka degen (utan hålet i mitten) och grädda dem också.
Chokladfyll
Smält chokladen och smöret tillsammans.
Häll sedan i socker och blanda.
När kakorna är kalla kan du ta lite chokladfyll och pressa ihop en ljus och mörk kaka.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar