Glutenfria kanelbullekakor |
Nu ska jag visa hur man gör glutenfria kanelbullekakor eller kanelbullekex.
Dem är krispiga och jättegoda, och lätta att ta med sig för en fika.
Detta är ett superbra recept om du vill ha en glutenfri plan b för dessert i frysen hela tiden.
Du kan ha kakdegen i frysen upp till en månad och allt du behöver göra för att få nybakade kex är att ta ut och skära så många kex du vill ha och grädda dem.
ingredienser:
230 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
0,5 dl brunt socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5,5-6 dl glutenfritt mjöl
Kanelfyllning:
4 msk brunt socker
4 tsk kanel
80 g smör
2 msk mjöl
Glasyr (frivilligt)
florsocker
vatten
Du gör:
Börja med att vispa smöret och sockret tills det är fluffigt, 2-3 minuter.
Kläck sedan i äggen och mixa igjen.
Häll sedan i mjölet och vaniljsockret och blanda.
Dela degen i två och lägg halva degen på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett till bakplåtspapper över.
Tryck ut degen eller kavla den så att den blir en rektangel.
Gör sedan det samma med den andra halvan och lägg in dem i kylskåpet.
Låt dem sitta i kylskåpet i ca. 30 minuter.
Medans du väntar kan du göra fyllningen.
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna.
När det har gått en halvtimme kan du ta ut degen från kylskåpet och sprida ut fyllningen på degen precis som du hadde gjort med kanelbullar.
Rulla sedan ihop den och ta plastfolie runt den.
Lägg den i frysen i minst 30 minuter.
(Du kan ha dem i frysen upp till en månad och ta fram och baka när du vill)
Sätt sedan ugnen på 190 grader.
Ta ut kakdegen från frysen och skär bitar som är ca.0,5 cm och lägg på bakplåtspapper.
Grädda i 9-11 minuter beroende på hur tjocka dem är och hur varm din ugn blir.
Ta ut dem när du ser att dem är lite gyllenbruna.
Låt vila en stund.
Glasyr:
Ta några matskedar florsocker och häll i lite vatten i taget tills du får en bra konsistens och dra sedan med skeden över kakorna.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar