Glutenfria energi bars |
Nu ska jag visa hur man gör glutenfria energi bars.
Dem är supergoda och lätta att ta med sig.
Bars i affären kan vara jättedyrt och i alla fall dem som är glutenfria.
Därför är det så mycket lättare att göra dem själv!
Det är mycket billigare och du kan välja att ha i det du gillar.
Dessa är superbra att ha i frysen eller i skafferiet när man inte tål gluten.
Om du har dem i frysen så håller dem i evigheter och då kan du bara lägga en i väskan innan du ska ut.
Om du blir lite hungrig har du något att äta om du inte hittar något glutenfritt med än gång.
ca. 12 bars
ingredienser:
3 dl glutenfria havregryn
5 dl puffat ris
2 dl jordnötssmör
1 dl sirap / honung
1 dl valfria nötter (jag använde mandlar)
1,5 msk chia frön
Du gör:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sprid ut havregrynen och nötterna på en plåt.
Sätt in i ugnen og rosta dem, i ca8-10 minuter.
Smält ihop jordnötssmör och sirap tillsammans.
Ta sedan i alla ingredienserna i en stor skål och blanda.
Tryck ner blandningen i en form och lägg in i kylskåpet.
När det har stelnat kan du skära upp i bitar och packa in dem hur du vill.
FÄRDIG
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar