Inlägget innehåller annonslänkar |
Glutenfritt proteinbröd utan mjöl och jäst |
Nu ska jag visa hur man gör detta glutenfria proteinbrödet utan jäst.
Det är jättelätt att göra och det blir så gott.
Du kan skära upp brödet och frysa in det.
Något du måste tänka på.
Jag skriver grundreceptet först som bara är 5 ingredienser, men jag tycker det är mycket godare med frön i.
Men vissa frön suger till sig mycket vätska eller gör vätska till gele, t.ex. chiafrön och linfrön
När du tar i sådana frön måste du därför ta i extra vätska så att brödet inte blir torrt eller gele.
Här är formen jag använde: brödform
ingredienser:
370 g glutenfria havregryn
400 g keso
4 ägg
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Valfritt
2 dl frön t.ex. pumpafrön, linfrön, solrosfrön m.m.
0,5-1,5 dl mjölk eller vatten
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
Häll i dem 5 första ingredienserna i en skål och mixa ihop dem med en stavmixer.
Tillsätt sedan valfria frön och vätska.
Dumpa degen i en brödform och strö några frön på toppen.
Sätt in i ugnen i ca.45 minuter.
Ta sedan ut och låt svalna innan du skär i det.
Produkter jag använder receptet:
FÄRDIG
Tack för bra recept! Om jag tar chiafrön och extra vätska, blir det inte mera gelé då, istället för mindre?
SvaraRaderaTack vad glad jag blir!! ja då blir det nog mera gele, har inte testat själv så jag vet inte helt:))
Radera