Inlägget innehåller annonslänkar
Nu ska jag visa hur du gör denna glutenfria äpplekakan.
Kan jag baka den dagen innan?
Äpplekaka är bäst serverad varm, speciellt glutenfri.
Men om du verkligen måste baka den dagen innan så kan du det, men då hade jag värmt upp den innan jag serverade den och kanske tagit några matskedar äppelsaft på så att den inte blir torr.
Vilken form använder jag?
Jag vet inte exakt vart jag köpte formen men här är en springform som är precis lika stor,
ingredienser:
4 ägg
2,5 dl + 0,75 dl socker
2 dl potatismjöl
1,5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
4-5 små äpplen
1,5 msk kanel
3 msk maizena
Du gör:
Börja med att sätta på ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Skala och skär upp äpplena i små tärningar och häll sedan i en skål tillsammans med kanel, 0,75 dl socker och maizena.
Vispa sedan ägg och socker i ca 4-5 minuter i en annan skål.
Häll i mjölen och bakpulvret och vispa igen, vispa bara precis till allt har blivit inblandat.
Ta sedan i äpplena och rör ihop.
Smör in eller ta bakplåtspapper i springformen och häll sedan i smeten i formen.
Sätt in i mitten av ugnen i ca. 45 minuter, stickan ska vara ren.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
FÄRDIG
Kommentarer
Skicka en kommentar