Glutenfri granola

 

glutenfri granola
Glutenfri granola




Nu ska jag visa hur du enkelt kan göra en glutenfri granola.
Detta är en variant då du inte får så stora bitar eftersom du inte har i et nötsmör eller något som "binder" ihop det. Därför är det mer som flingor.
Det är i alla fall supergott och krispigt!

Vad är granola?

Granola används ofta istället för flingor. Det är ett nyttigare alternativt med havre, nötter, frön eller torkad frukt. Du kan ha granola på yoghurt eller på en smoothie bowl eller med mjölk. 

Hur länge håller granola?

Om du har granolan i en lufttät behållare så kan den hålla upp till 6 månader.

Vilka nötter ska jag använda?

Jag använde mandlar och jordnötter. Men du kan använda det du tycker är gott.


ingredienser:

4 dl glutenfria havregryn
1 dl nötter 
0,5 dl pumpakärnor
0,25 dl solroskärnor
1 msk chiafrön
0,5 dl olja
2 msk honung


Du gör:

Sätt ugnen på 160 grader, över och undervärme.
Hacka nötterna i mindre bitar och sprid ut på en bakplåt tillsammans med havren, kärnorna och fröna.
Blanda ihop oljan och honungen i ett glas med en gaffel och häll det på bakplåten.
Massera med händerna så att oljan täcker alla ingredienserna och sprid ut jämnt på plåten.
Sätt sedan plåten i mitten av ugnen i 10 minuter.
Rör runt med gaffeln och vänta sedan 15 minuter till.
Ta sedan ut och låt den svalna.
FÄRDIG



Kommentarer