Glutenfri cookie i form / cookie skillet

Inlägget innehåller annonslänkar
cookie I form med glass och chokladsås
glutenfri cookie i form

Nu ska jag visa hur du gör denna jättegoda glutenfria desserten, cookie skillet med glass.
Du kan göra det i små formar som på bilden eller så kan du göra en stor form.
Det är basically en mjuk och varm cookie i en form med glass på.
Så jag vet inte om det ska kallas cookie skillet eller cookie i form.


Vilket glutenfritt mjöl ska jag använda?
Jag använde finax glutenfria ljus mjölmix, det röda paketet.

Kan jag göra det dagen innan?
Du kan göra det nästan helt klart dagen innan genom att göra allt förutom att baka den i ugnen.
Det bästa med denna desserten är att den serveras varm och därför ska den helst ätas precis efter du tar ut den av ugnen.
Så om du gör kakdegen och sprider ut den i formen, så kan du sätta den i kylskåpet över natten och sedan sätta in i ugnen precis innan den ska serveras.

Måste jag ha bakpulver och bikarbonat?
Nej, men jag tycker det blir bäst med båda.
Om du använder bara bikarbonat så får du inte den kanten på sidorna som du ser på bilden.
Om du bara har bakpulver så kan den bli mer "kakig" istället för seg i mitten.

Vilken form ska jag använda?
Jag köpte formarna som är på bilden i utlandet så jag vet inte helt vart dem kommer ifrån.
Men jag kan tipsa om några söta formar som är lika stora:


Om du hellre vill göra en stor cookie i form har jag testat att göra det i denna formen, 

cookie I form utan någon topping
cookien utan någon topping på


Receptet räcker till 3 formar
eller 1 stor form

ingredienser:

125g rumstempererat smör
1,5 dl brunt socker
0,5 dl socker
4 dl glutenfritt mjöl
1 ägg
0,5 tsk bikarbonat
0,5 bakpulver
100g mörk choklad

vaniljglass
valfri topping


Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader.
Hacka den mörka chokladen.
Vispa ihop smöret med sockren.
Kläck sedan i äggen och vispa igen.
Tillsätt sedan resten av alla ingredienserna och vispa en sista gång, spara lite av den mörka chokladen
Tryck ned kakdegen i en ugnsfast form eller flera små formar och ta resten av chokladen på toppen.
 Sätt in i ugnen.
Om du har små formar tar det ca. 15-20 minuter beroende på om du vill ha den mer kladdig i mitten.
Om du gör en stor cookie form så tar det 20-25 minuter.
Det beror helt på hur du vill ha konsistensen själv, om du inte vill ha något kladdigt måste den nog sitta inne lite längre.
Ta sedan ut från ugnen och skopa upp glass och dekorera med valfri topping.
FÄRDIG

cookie I form med glass chokladsås och strössel



Kommentarer