Inlägget innehåller annonslänkar
Glutenfritt vitt lantbröd |
glutenfritt vitt lantbröd |
Nu ska jag visa hur du gör ett glutenfritt lantbröd.
Detta är ett helt vitt bröd med en fin skorpa.
När jag testade att göra detta brödet blev jag så överlycklig när jag äntligen klarade det.
Jag hoppas verkligen att ni testar att göra detta brödet eftersom det är det bästa brödet jag har smakat!
Detta är också ett rostbröd, så det går jättebra att rosta det i en brödrost.
Jag har sett att många frågar om brödrecept man kan använda för räkor / räkmackor och detta receptet passar perfekt för det.
Receptet är också utan fiberhusk och xantangummi
Vilket glutenfritt mjöl använder du?
Jag använder finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Du kan testa med andra mjölmixer men jag kan inte garantera att det blir lika bra.
Min deg jäser inte.... Varför?
Jäsning handlar mycket om temperatur.
Degen kan bli antingen för varm eller för kall.
I detta receptet finns det liten risk för att den är för varm eftersom du inte värmer upp några ingredienser.
Därför är problemet att degen är för kall / Det är för kallt i rummet.
Det är viktigt att du sätter degen på ett varmt ställe, om ditt kök är kallt kan du sätta in den i ett rum där det är varm.
Måste jag ha degkrokar?
Ja.
Det är viktigt att få allt gott blandat och eftersom degen är lite kladdig så kan du inte knåda den med dina händer.
Du hade säkert kunnat göra för hand med ett verktyg men det hade varit väldigt tungt och du hade behövt hålla på väldigt länge.
Vilken handmixer / degkrokar använder du?
ingredienser:
7 dl glutenfri mjölmix (finax röda)
2,5 tsk torr jäst
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
1 tsk äppelcidervinäger
2 msk honung
0,5 dl olja
2 ägg +ägg till pensling
1 tsk salt
Du gör:
Blanda alla flytande ingredienser i en bunke.
Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål.
Börja sedan att ta i dem torra ingredienserna i dem blöta ingredienserna och blanda med degkrokar.
Mixa i ca. 2 minuter.
Ta på plastfolie och en handduk och låt jäsa i ca 3 timmar.
Sätt sedan på ugnen på 180 grader varmluft.
Vänd degen ur bakbullen på en plåt och skär med en vass kniv ett mönster.
Blanda ägg med lite vatten och pensla på.
Sätt sedan längst ned i ugnen i ca 40 minuter.
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: Glutenfria bakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar