Glutenfri nyttig choklad granola

choklad granola

Nu ska jag visa hur du gör denna jättegoda glutenfria nyttiga choklad granolan.
Det ger en god smak och en fantastisk konsistens.

Du kan själv välja hur stora granola bitar du vill ha. 
Om du gör dem större så blir dem krispiga på utsiden men mjuka på insidan.
Annars kan du göra många små superkrispiga bitar.

Vad är granola?
Granola används ofta istället för flingor. Det är ett nyttigare alternativt med havre, nötter, frön eller torkad frukt. Du kan ha granola på yoghurt eller på en smoothie bowl eller med mjölk. 

Hur länge håller granola?

Om du har granolan i en lufttät behållare så kan den hålla upp till 6 månader.

Vilka nötter ska jag använda?

Jag använde mandlar och jordnötter. Men du kan använda det du tycker är gott.

Måste jag använda nötsmör?
I just detta receptet så behövs nötsmör för både smaken men också för att det ska bli "klumpar".
Men om du vill göra granola utan nötter tipsar jag om detta receptet, granola.
Så skippar du nötterna bara.
Är ni intresserade av ett granola recept med mer smak helt utan nötter? 
skriv gärna till mig på instagram om ni vill ha ett sånt recept.
min instagram: glutenfria bakbloggen

Varför får jag inte stora klumpar?
Om du känner att den inte sitter ihop bra nog hade jag tagit i lite mer nötsmör.


ingredienser:

6 dl glutenfria havregryn
0,75 dl kakao
0,75 dl nötsmör (jag använde jordnötssmör)
0,5 dl honung eller sirap
0,5 dl kokosnötsolja
1,5 dl valfria nötter
1 dl riven kokos

Du gör:

Sätt ugnen på 150 grader, över och undervärme.
Börja med att värma alla flytande ingredienser och blanda ihop dem.
(du kan göra det med intervaller i mikron eller i en kastrull)
Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke och häll över dem flytande ingredienserna.
Använd händerna när du blandar och massera så att allt blir bra blandat.
Töm sedan ut allt på en bakplåt och tryck ihop det så att allt sitter ihop.
(Eller sprid ut det om du vill ha mindre bitar)
Sätt in i ugnen i ca.25-30 minuter.
Låt svalna en liten stund och bryt sedan upp i mindre bitar.
Förvara i en lufttät behållare.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3


 

Kommentarer