glutenfria fröknäcke |
Nu ska jag visa hur du gör glutenfria fröknäcke
Detta är superlätt att göra och det är så gott.
Jag kommer skriva exakt vilka frön jag använder men du kan byta ut dem med dina favoriter eller till vad du har hemma.
Jag äter fröknäcke som vanliga knäckebröd men jag vet att många äter det som kex till ost.
Då kan man välja att salta dem lite extra och skära upp i mindre bitar, det väljer du själv.
Detta receptet blir till en plåt
ingredienser:
1,5 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
0,25 dl chiafrön
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
4 dl vatten
vallmofrön
flingsalt
Du gör:
Häll i alla ingredienserna förutom vallmofrön och flingsalt i en bunke.
Blanda och låt vila i ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Dumpa sedan ut det på ett bakplåtspapper och ta ett till bakplåtspapper över så att du kan sprida ut det jämnt på hela plåten.
Dra sedan försiktigt av bakplåtspapperet.
(Inte dra uppåt men till sidan, då lossnar det lättare)
Häll vallmofrön och flingsalt på toppen.
Sätt in i ugnen i 70 minuter.
MEN ta ut den efter 10-15 minuter för att skära fyrkanter med ett pizzahjul och sätt in igjen.
Ta ut från ugnen och låt svalna.
Bryt sedan där du har skärt med pizzahjulet och spara i en lufttät behållare.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Glutenfria fröknäcke |
Kommentarer
Skicka en kommentar