glass med glutenfria browniebitar |
Nu ska jag visa hur du kan gör denna glutenfria glassen med browniebitar och chokladsås.
I detta receptet valde jag att inte fokusera på att göra glassen från grunden men jag ville istället testa ett enkelt sätt att göra egna smaker på glassen.
En sak jag alltid velat testa är alla ben and jerrys glassar eftersom dem ser så goda ut.
Men dem är inte glutenfria.
Vilket mjöl ska jag använda?
I detta receptet är det väldigt viktigt att du använder rätt mjöl.
Jag har testat hur många mjöl som helst och det blir inte en bra brownie med många av dem.
Nästan alla glutenfria mjöl är gjorda för att få bröd eller kakor att jäsa/växa i ugnen eftersom det oftast är problemet.
Men i en brownie vill du ha det motsatta.
I norge säljer dem ett mjöl som heter Møllerens mjölmix som är naturligt glutenfri.
Den fungerar perfekt.
Om du inte får tag i det mjölet kan du också använda Sempers fin mix, utan vetestärkelse.
Om du inte har några av dem rekommenderar jag att testa naturligt glutenfria mjölmixer om du hittar det.
Detta är något enkelt och roligt man kan göra och man kan experimentera hur mycket man vill!
ingredienser:
Glutenfri vaniljglass
Brownie 15x15cm form
125 g smör
2 dl socker
2 dl glutenfri ljus mjölmix
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Annat
glutenfri chokladsås eller mörk choklad
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till brownien och häll i en form.
Sätt in den i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Ta ut den och låt den svalna och sätt sedan in i kylskåpet.
När brownies är klar kan du skära upp den i små bitar.
Ta ut vaniljglassen och vispa den.
(Detta gör att den blir lätt att arbeta med även fast den fortfarande är kall)
Ta fram din glassform och gör som du vill!
Du väljer själv hur mycket brownie eller chokladsås du vill använda.
Sätt sedan in i frysen i ett par timmar.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar