glutenfria choklad cookies |
Nu ska jag visa hur du gör glutenfria choklad cookies.
Så goda och sega med stora chokladklumpar.
Om du vill kan du också blanda in mjölkchoklad eller nötter
Vilket mjöl använder du?
I detta receptet använde jag finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Kan jag frysa degen?
Ja, men då måste du ha dem i ugnen lite längre.
Och det är smart att platta ut dem lite innan du bakar dem eftersom dem inte kommer smälta ut lika mycket i ugnen.
Kan jag använda bakpulver istället för bikarbonat?
Ja men nej.
Du kan använda det istället men då kommer inte cookien att få samma konsistens.
Den kommer blir mer kakig och smulig, dem kommer inte smälta ut lika mycket i ugnen.
Så använd helst bikarbonat.
Receptet blir ca. 20 cookies
ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1 dl brunt socker
0,5 dl socker
1ägg
0,5 tsk bikarbonat
2,5 dl mjöl
1 dl kakao
Mörk choklad
Du gör:
Börja med att sätta ugnen på 180 grader, under och övervärme.
Vispa ihop socker och smör med en handmixer.
Ta i ägget och vispa igen.
Tillsätt alla torra ingredienser och blanda en sista gång.
Du kan välja att ta i stora chokladbitar eller lägga dem på toppen efter du har skopat ut degen.
Ta en sked och klicka ut ca. 1-2 msk stora klumpar med deg på en bakplåt.
Sätt in i ugnen och grädda i ca. 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar