Inlägget innehåller annonslänkar
glutenfri ugnsbakad morotskaka havre |
Nu ska jag visa hur du gör denna jättegoda morotskakan till frukost!
Smakar såå gott och ändå är det nyttigt och en bra frukost.
Perfekta desserten till frukost!
Jag har också gjort en video som visar hur jag gör
Den finns på instagram
I detta receptet behöver du en food processor eller en stavmikser.
Jag använder denna:
Detta receptet är för 1 person
ingredienser:
0,75 dl glutenfri havre + 0,25 dl
0,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk honung eller annan sötning
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
ca. 0,5 dl riven morot
0,25 dl hackade valnötter
glasyr
yoghurt
honung
Du gör:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa 0,75 dl havre, mjölk, ägg, honung, bakpulver och kryddorna i en food processor eller med en stavmixer.
Blanda sedan in resten av ingredienserna med en sked och häll i en ugnsfast form.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Blanda ihop yoghurt med honung tills du tycker den är söt nog.
Ta ut morotskakan från ugnen och ta på glasyren.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar