Glutenfri pannkakstårta

glutenfri pannkakstårta

 Nu ska jag visa hur du gör en glutenfri pannkakstårta med vaniljsmak.
Pannkakstårta är väldigt lätt att göra och du kan experimentera lite som du vill med olika smaker och toppings.


Detta är också en perfekt tårta att göra när du inte har en ugn!

Vad är skillnaden mellan pannkakstårta och vanliga pannkakor?
I denna pannkakstårtan är pannkakorna och grädden lite sötare eftersom de ska smaka kaka.
Så jag hade inte ätit denna pannkakstårtan till frukost, men den passar bra som dessert.


ingredienser:

pannkakor:
5 dl mjölk
3 dl glutenfritt mjöl
3 ägg
30 g smält smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt

grädde:
3,5 dl vispgrädde
2-2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Du gör:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll sedan i hälften av mjölken och vispa ihop.
Ta sedan i resten av mjölen och äggen och vispa till en slät smet.
Smält smöret i stekpannan du ska använda och häll i smeten och vispa en sista gång.
Stek sedan tunna pannkakor och låt dem svalna.
Vispa grädden tills den är nästan helt färdig och ta sedan i socker, vispa igen.
Ta sedan fram ett snyggt fat och börja sätta ihop tårtan.
Försök att ta lika mycket grädde på varje lager så att du får snygga lager.
Sätt sedan i kylskåpet eller ät med en gång!
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 


Kommentarer