glutenfri strösselkaka |
Nu ska jag visa hur du gör glutenfri strösselkaka.
Strösselkaka är en kaka med vaniljsmak och massor av strössel!
Denna kakan blev Såå god och saftig.
Jag tror dem kallar denna smaken funfetti i USA
Vilket mjöl använder du?
I detta receptet använde jag finax glutenfria mjölmix, röda paketet.
Kan man baka den dagen innan?
Ja du kan baka den och sätta den i kylskåpet.
Men jag tycker den är godast när den är nybakad och inte kall.
Men ta helst ut den från kylskåpet en tid innan du servrar så den inte är för kall.
Jag använde en form som var 15x15 cm
ingredienser:
kakan:
100 g rumstempererat smör
130 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
170 g glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
30 g kokande vatten
0,75 dl strössel
smörkräm:
75 g rumstempererat smör
180-200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk mjölk
mer strössel för topping
Du gör:
Sätt ugnen på 180 grader, under och övervärme.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret i ca 2 minuter.
Ta sedan i äggen och vispa igen.
Häll i mjölet och vaniljen och blanda snabbt ihop.
Koka vattnet och häll sedan i smeten medans du vispar.
Till sist tar du i strössel och häller i formen.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter
smörkräm
Vispa ihop smöret med vaniljsockret.
Ta sedan i florsocker och vispa tills det blir fluffigt.
Du väljer själv vilken konsistens du vill ha.
Ta i 1 msk mjölk och vispa igen, jag tycker detta gör en stor skillnad på konsistensen
och gör den mycket slätare.
Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna.
När kakan inte är varm längre tar du på smörkrämen och tar massor av strössel på toppen.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar