Glutenfria tigerkaka muffins

inlägget innehåller annonslänkar
glutenfria tigerkaka muffins
Vilket mjöl använde du?
Jag använde finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.

Vilka muffinsformar använder du?
Jag använder en muffinsplåt och sedan tar jag bara muffinsformar som passar i den.
Här är en länk till en jättebra muffinsplåt som jag själv använder, den är nonstick så cupcakesen sitter inte fast i plåten. 


Receptet blir 10 muffins

ingredienser:

100 g rumstempererat smör
130 g socker
2 ägg
170 g glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
30 g kokande vatten

1 tsk vaniljsocker
 2 msk kakao

Du gör:

Sätt ugnen på 200 grader, under och övervärme.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret i ca 2 minuter.
Ta sedan i äggen och vispa igen.
Häll i mjölet blanda snabbt ihop.
Koka vattnet och häll sedan i smeten medans du vispar.
Dela upp smeten i 2.
Blanda in kakaon i den ena och vaniljen i den andra.
Ta fram en muffinsplåt och ta i muffinsformar.
Använd en tesked och ta i klickar av båda smeterna och dra sedan en tandpetare igenom muffinsarna så att dem får några snygga snurrar.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, när stickan kommer ut ren.
(Alla ugnar är olika)
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer