Jag använde finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Vilka muffinsformar använder du?
Jag använder en muffinsplåt och sedan tar jag bara muffinsformar som passar i den.
Här är en länk till en jättebra muffinsplåt som jag själv använder, den är nonstick så cupcakesen sitter inte fast i plåten.
Receptet blir 10 muffins
ingredienser:
100 g rumstempererat smör
130 g socker
2 ägg
170 g glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
30 g kokande vatten
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Du gör:
Sätt ugnen på 200 grader, under och övervärme.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret i ca 2 minuter.
Ta sedan i äggen och vispa igen.
Häll i mjölet blanda snabbt ihop.
Koka vattnet och häll sedan i smeten medans du vispar.
Dela upp smeten i 2.
Blanda in kakaon i den ena och vaniljen i den andra.
Ta fram en muffinsplåt och ta i muffinsformar.
Använd en tesked och ta i klickar av båda smeterna och dra sedan en tandpetare igenom muffinsarna så att dem får några snygga snurrar.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, när stickan kommer ut ren.
(Alla ugnar är olika)
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar