Glutenfri brownie med glasyr och chokladlinser

glutenfri brownie med glasyr och chokladlinser

Nu ska jag visa hur du gör denna brownien med glasyr och chokladlinser.
En rolig twist på ett vanligt recept!

Se till att du använder ett glutenfritt mjöl som inte har i bakpulver eller annat som gör att brownien blir mer som en kaka.

Vilket mjöl ska jag använda?
I detta receptet är det väldigt viktigt att du använder rätt mjöl.
Jag har testat hur många mjöl som helst och det blir inte en bra brownie med många av dem.
Nästan alla glutenfria mjöl är gjorda för att få bröd eller kakor att jäsa/växa i ugnen eftersom det oftast är problemet.
Men i en brownie vill du ha det motsatta.
I norge säljer dem ett mjöl som heter Møllerens mjölmix som är naturligt glutenfri.
Den fungerar perfekt.
Om du inte får tag i det mjölet kan du också använda Sempers fin mix, utan vetestärkelse.
Om du inte har några av dem rekommenderar jag att testa naturligt glutenfria mjölmixer om du hittar det.

Jag använde en form som är 15x15cm

ingredienser:

Brownie
125 g smör
2 dl socker
2 dl glutenfri ljus mjölmix
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

glasyr
75 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk mjölk

1 dl glutenfria chokladlinser


Du gör:

Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till brownien och häll i en form.
Sätt in den i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Ta ut den och låt den svalna och sätt sedan in i kylskåpet.

Smält smöret till glasyren och blanda sedan in resten av ingredienserna.
Blanda tills det blir en slät glasyr utan klumpar.
Häll sedan detta över brownien när den fortfarande är i formen och häll över chokladlinserna.
Sätt in i kylskåpet i några timmar.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer