Glutenfri chokladbollsrulle

chokladbollsrulle
Nu ska jag visa hur du gör en glutenfri chokladbollsrulle.
Enkelt och nytt sätt att göra chokladbollar.
Istället för att rulla massor av bollar kan du göra en rulle som du sedan skär bitar av.
I detta receptet har jag gjort med choklad och jordnötssmör.
Om du inte tål nötter kan du bara göra en stor chokladbollsdeg och ta bort jordnötssmöret helt.


ingredienser:

chokladbollsdeg
3 dl glutenfria havregryn
2 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
ca. 0,5 dl vatten

jordnötssmörbolldeg
3 dl glutenfria havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl jordnötssmör
ca. 0,5 dl vatten


Du gör:

Häll i alla ingredienserna förutom vatten för chokladbollsdegen i en bunke og blanda med händerna.
Häll sedan i lite vatten i taget tills du får en perfekt konsistens, lite mjukare än en vanlig chokladbollsdeg.
Ta fram ett bakplåtspapper och pressa ut degen i en rektangel.
Gör nu samma sak med jordnötssmörbolldegen och pressa ut degen uppepå chokladbolldegen.
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och sätt i kylskåpet.
Nu kan du skära av bitar av rullen och servera.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer