Glutenfria bullar med chokladfyll

glutenfria bullar med chokladfyll

Nu ska jag visa hur du gör dessa jättegoda bullarna med chokladfyll.


Vilket mjöl använder du?
Jag använder Lailas glutenfria blåa mjölmix.
Du kan testa med andra glutenfria mjöl men då kan jag inte lova samma resultat.
Glutenfria mjöl är extremt olika och därför kan du behöva mer eller mindre mjöl när du använder ett annan märke.
Om jag testar ett annat mjöl i framtiden skriver jag hur det går.

Hur får jag fina snurrar i mina bullar?
En vass kniv.
Du måste ha en supervass kniv så att den skär upp degen och inte trycker ihop den.
Då får du en tydlig snurr i mitten.

ingredienser:

100 g smör
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
0,75 dl socker + 2 msk
25 g jäst  
(eller 7 g torr jäst för söta degar som motsvarar 25 färsk jäst)
1ägg
1 msk kardemumma
8 dl Lailas glutenfria blåa mjölmix

chokladfyll
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

glasyr
florsocker
vatten

Du gör:

Blanda jäst, fiberhusk och 2 msk socker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan över mjölken, värm till 40 grader.
Häll över jästen och blanda, låt vila i 10 minuter.
Ta sedan i 0,75 dl socker, 8 dl mjöl, kardemumma och kläck i ägget.
Blanda med degkrokar i 3 minuter
(Degen kommer vara kladdig)
Ta på plastfolie och en handduk och låt jäsa i 25 minuter.
Blanda nu ihop chokladfyllet i en liten skål.
Häll sedan lite mjöl på bordet och börja knåda degen med händerna.
Kavla ut degen till en rektangel och sprid ut chokladfyllet. 
Rulla ihop och skär rullen i ca 3-5 cm breda bitar
Lägg på en bakplåt och låt jäsa under plastfolie och handduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 230 grader, över och undervärme.
Grädda bullarna i ca. 15 minuter i mitten av ugnen.
Du väljer själv hur mycket glasyr du vill ha på bullarna.
Blanda bara ihop florsocker med lite vatten tills du får en bra konsistens och häll över.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3

Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer