inlägget innehåller annonslänkar
Nu ska jag visa hur du gör glutenfria muffins med chokladbitar.
Supergoda och saftiga med vaniljsmak på muffinsen och massor av choklad.
Vilket mjöl använde du?
Jag använde finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Vilka muffinsformar använder du?
Jag använder en muffinsplåt och sedan tar jag bara muffinsformar som passar i den.
Här är en länk till en jättebra muffinsplåt som jag själv använder, den är nonstick så cupcakesen sitter inte fast i plåten.
Receptet blir 10 muffins
ingredienser:
100 g rumstempererat smör
130 g socker
2 ägg
170 g glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
30 g kokande vatten
2 tsk vaniljsocker
ca. 100 g mörk choklad
Du gör:
Sätt ugnen på 200 grader, under och övervärme.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret i ca 2 minuter.
Ta sedan i äggen och vispa igen.
Häll i mjölet och blanda snabbt ihop.
Koka vattnet och häll sedan i smeten medans du vispar.
Hacka upp den mörka chokladen och vänd in i smeten.
Ta fram en muffinsplåt och ta i muffinsformar.
Häll smeten i formarna och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar