inlägget innehåller annonslänkar
glutenfritt vitt formbröd |
Nu ska jag visa hur du gör ett glutenfritt vitt formbröd.
Detta brödet fungerar perfekt för att rosta, den får en gyllenbrun yta.
Hoppas du testar receptet och berättar hur det går!
Vilket glutenfritt mjöl använder du?
Jag använder finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Du kan testa med andra mjölmixer men jag kan inte garantera att det blir lika bra.
ingredienser:
7-8 dl glutenfri mjölmix (finax röda)
2,5 tsk torr jäst
1 msk socker
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
0,5 dl olja
2 ägg
1 tsk salt
Du gör:
Värm upp mjölken och oljan till 37 grader.
Häll jäst och socker i en bunke och häll över mjölken.
Blanda och låt det vila i 5 min.
Häll i resten av ingredienserna och blanda med degkrokar tills allt är mixat.
(Min deg var ganska kladdig)
Låt jäsa i 25 minuter.
Blanda och häll i en brödform och låt jäsa i 25 minuter till med en handduk över.
Sätt sedan på ugnen på 180 grader.
Låt brödet grädda i ca 30-35 minuter
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG
Följ mig gärna på sociala medier<3
instagram: @glutenfriabakbloggen
Facebook: glutenfriabakbloggen
Pinterest: glutenfriabakbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar