Glutenfritt vitt formbröd

inlägget innehåller annonslänkar
glutenfritt vitt formbröd

Nu ska jag visa hur du gör ett glutenfritt vitt formbröd.
Detta brödet fungerar perfekt för att rosta, den får en gyllenbrun yta.
Hoppas du testar receptet och berättar hur det går!

Vilket glutenfritt mjöl använder du?
Jag använder finax glutenfria mjölmix, det röda paketet.
Du kan testa med andra mjölmixer men jag kan inte garantera att det blir lika bra.

Vilken form använde du?


ingredienser:

7-8 dl glutenfri mjölmix (finax röda)
2,5 tsk torr jäst
1 msk socker
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
0,5 dl olja
2 ägg 
1 tsk salt

Du gör:

Värm upp mjölken och oljan till 37 grader.
Häll jäst och socker i en bunke och häll över mjölken.
Blanda och låt det vila i 5 min.
Häll i resten av ingredienserna och blanda med degkrokar tills allt är mixat.
(Min deg var ganska kladdig)
Låt jäsa i 25 minuter.
Blanda och häll i en brödform och låt jäsa i 25 minuter till med en handduk över.
Sätt sedan på ugnen på 180 grader.
Låt brödet grädda i ca 30-35 minuter
Ta ut och låt svalna.
FÄRDIG

Följ mig gärna på sociala medier<3


Kommentarer